Securizarea sticlei

Securizarea sticlei este un proces delicat și totodată extrem de complex, ce contribuie la îmbunătățirea rezistenței acesteia, motiv pentru care îi acordăm întreaga noastră atenție și eficiență. Oferim seriozitate, servicii de cea mai înaltă calitate și profesionalism pe tot parcursul colaborării, de la preluarea comenzii și până la livrarea în condiții de maximă siguranță.

Sticla securizată termic și sticla calită termic

Sticla securizată termic
Dacă te întrebi ce anume presupune procesul de securizare al sticlei, te informăm ca aceasta se obține în urma unui proces de încălzire a sticlei la aproximativ 650-700 de grade celsius, urmat de o răcire bruscă cu o viteză controlată.
În cazul spargerii accidentale rezultă cioburi de dimensiuni mici, cu marginile și colțurile netaioase, neexistând pericolul ranirii persoanelor.
Totodată, sticla securizată prezintă o rezistentă ridicată la gradient termic (200 K). În urma securizarii, sticla nu mai poate fi procesată din punct de vedere al dimensiunilor (tăiere, găurire, prelucrare cant).
Procesul de securizare se face în acord cu standardul SR EN 12150: 2016.

Sticla călită termic
Se obține tot în urma unui proces de încălzire urmat însa de o răcire mai lentă, astfel încât, în urma spargerii accidentale, rezultă fâşii mari de sticlă, fără a se forma “insule” în interiorul panoului de sticlă. Rezistența la gradient termic este de 100 K.

Cioburile rezultate sunt tăioase, de aceea sticla călită nu poate fi considerată sticlă de siguranţă. În urma securizării, sticla nu mai poate fi procesată din punct de vedere al dimensiunilor (tăiere, găurire, prelucrare cant). Procesul de călire termică trebuie să se facă în acord cu standardul SR EN 1863: 2012.
Securizarea sticlei, pe lângă faptul că oferă un nivel ridicat de protecție, mai are unele particularități. Printre acestea se numără și modelarea structurii sticlei (care este poate cea mai importantă), pentru ca, în eventualitatea unei posibile spargeri, cioburile să fie de dimensiuni foarte mici și egale. Astfel, se diminuează pagubele produse și scade semnificativ riscul de rănire.

SECURIZAREA STICLEI
SECURIZAREA STICLEI

Standarde europene de securizare

Cum o mare parte din producția noastră de sticlă securizată (și nu numai) se îndreaptă către societati comerciale din Romania dar si din multe tari din Europa, este de la sine înțeles că serviciile pe care le punem la dispoziția clienților sunt în conformitate cu cerințele europene si anume: standardele europene EN 12150 și EN 1863. Executăm periodic numeroase teste pentru asigurarea calității și folosim echipamentele speciale necesare pentru limitarea și chiar eliminarea riscului de apariție al zgârieturilor.

Detalii tehnice despre securizarea sticlei

Flat Tempering
Info
Suprafata maxima de incarcare
2440 × 4200 mm
5 - 19 mm
2440 × 1800 mm
4 mm (incarcat pe jumatate)
Dimensiunea minimă a sticlei
150 x 280 mm
Grosimea sticlei
4 -19 mm
Planeitatea
≤ 0.2 %
Rata de producție finală
≥ 98 %
High quality edged clear glass
Consumul de energie electrică
≤ 4.2 KWH / ㎡
Bazat pe sticlă transparentă de 5 mm
Calitate sticla
ANSIZ-97.1or EN12150
Randament
Aproximativ 16 - 18 încărcări / oră
Bazat pe sticlă transparentă de 5 mm

Tag :

Securizarea sticlei

Share:

Politica cookie

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați: