Laminarea sticlei este o soluție excepțională pentru diferite cazuri în care este nevoie ca proprietățile practice să se îmbine cu cele legate de aspect. De ce? Pentru că sticla laminată este formată din două foi de sticlă ce se unesc la mijloc printr-o folie elastică clară, in unele cazuri colorată și cu multiple modele, care îi permit să fie remarcată în orice împrejurare (design unic). În plus, laminarea se poate face pentru sticla nesecurizată, pentru cea securizată, cât și pentru cea curbată.
Sticla laminată (cunoscută și ca sticlă stratificată) este un ansamblu format din două sau mai multe foi de sticlă (între care pot fi și foi de origine plastică) lipite între ele cu câte una sau mai multe folii speciale EVA (etylen vinil acetat).
În funcție de performanțele referitoare la siguranța și securitatea în exploatare, sticlele laminate pot fi:
– Sticle laminate fără rol de siguranță, cu rol decorativ
– Sticle laminate de siguranță contra rănirii. În cazul spargerii accidentale, cioburile rezultate rămân lipite, neexistând pericolul ranirii.
– Sticle laminate de siguranță contra căderii în gol. Acestea susțin greutatea unei persoane ce ar cădea accidental pe sticlă.
– Sticle laminate de siguranță rezistente la foc.
– Sticle de securitate contra vandalismului / efracției.
În funcție de cerinţele legate de protecția la atacul armat sau explozie, sticlele laminate pot satisface diferite niveluri de protecție, începând de la protecția împotriva armelor ușoare până la protecția împotriva exploziilor.
În funcție de performanțele spectro-fotometrice, sticlele laminate pot avea funcții de izolare termică, control solar, rezistență la foc, funcții multiple sau pot fi înalt selective.
De asemenea, sticlele laminate pot avea funcție de izolare acustică, foliile de laminare utilizate având o anumită capacitate de absorbție a zgomotelor.
Sporește siguranța
Dacă ți-e frică să nu se spargă sticla, laminarea ei poate fi o alegere înțeleaptă. Prin acest proces inovativ, sticla cu două sau chiar trei straturi nu se va dezintegra pe podea în eventualitatea unui accident și nici nu va răni pe nimeni.
Are un design atractiv
După cum am menționat mai devreme, laminarea sticlei îi oferă o anumită strălucire și prestanță. Se poate pune inclusiv și o folie cu LED-uri pe cantul sticlei pentru un efect cu adevărat magic.
Rezistă la umezeală
Sticla laminată este mai groasă, cuprinde mai multe elemente ce o protejează și, prin urmare, reușește să țină umezeala la distanță.
Îmbunătățește izolația fonică
Cine nu-și dorește pace și liniște, să se ferească măcar puțin de zgomotele din afară? Laminarea sticlei contribuie într-o oarecare măsură la creșterea acestui confort.
Este versatilă
Pe lângă faptul că laminarea nu ține cont că e securizată sau curbată sticla, aceasta poate fi folosită mai apoi în nenumărate locuri: la geamuri, balustrade, electrocasnice, uși, mobilă și multe altele.
Toată lumea iubește sticla, însă sunt puțini oamenii care îi înțeleg „tainele” și au capacitatea de a o modela după bunul plac. Ne mândrim cu faptul că facem parte din această categorie.
Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați: